Lacko odohral proti Djokovičovi dobrý zápas, ďalej postúpil Srb

13.01.2014 Celý región

Melbourne 13. januára (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. Napriek sympatickému výkonu prehral na centri v aréne Roda Lavera s trojnásobným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom v troch setoch 3:6, 6:7 (2) a 1:6. Bol to prvý vzájomný zápas oboch hráčov.

Lacko začal proti nasadenej dvojke nebojácne a hneď v úvodnom geme sa dostal k dvom brejkbalom. "Nole" si však podržal servis, vo štvrtej hre prelomil podanie Lacka a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 4:1. Lacko nezložil zbrane a v ďalších minútach znížil na 3:4, no koncovka setu patrila Djokovičovi. V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, ktorý bol jasne v réžii štvornásobného šampióna z Melbourne.

V treťom sete už Djokovič na dvorci dominoval, po rýchlom brejku odskočil Lackovi na 3:0 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Srb, ktorého v Austrálii ako hlavný tréner sprevádza legendárny Nemec Boris Becker, premenil za stavu 5:1 vďaka esu hneď prvý mečbal. Singlovým maximom Lacka na Australian Open zostáva 3. kolo z roku 2012, vlani skončil v 2. kole na rakete Djokovičovho krajana Janka Tipsareviča.

dvojhra - 1. kolo:

Novak Djokovič (2-Srb.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 7:6 (2), 6:1
 

Vyberte región